
Wie lust nu geen bananenbrood? Dit gezond broodje is een topper bij de kinderen en kan naast een gezond snackje ook een voedzaam ontbijtje gegeten worden.
3 rijpe bananen, 150 gr amandelmeel, 1 theelepel bakpoeder, 3 eieren, sufje zout, 3 el agavesiroop, 1 handje van je favoriete noten (bv walnoten, pecannoten,… 2 handjes gedroogde vruchten (bv rozijnen, cranberry bessen, fijn gesneden dadels,…), 2 kopjes havermout, 1 eetlepel kaneel, bakpapier, cakevorm of cupcakevormpjes, blauwe bessen, appels of bananen als topping.
Verwarm de oven op 180°. Pureer de bananen in een kom, voeg de eieren en siroop toe en meng alles goed door elkaar. Voeg alle droge ingrediënten toe en meng tot een glad beslag. Leg het bakpapier in de cakevorm en giet er de gladde massa in. Hou het bananenbrood 50 min in de oven.
Bananenbrood is niet alleen een gezond tussendoortje, maar een evenwichtig ontbijt als je een plakje neemt en er wat van je favoriete yoghurt bijdoet.
Ik kies meestal voor plantaardige soja yoghurt en voeg nog wat seizoensfruit bij.
Smakelijk!