REFERENTIES

KRIS vertelt over PERSONAL TRAINING

Sinds ik met Mukanga train, voel ik me fysiek en mentaal sterker. Ik ben 20 kg verloren, maar dat lijkt een peulschil ten opzichte van wat ik allemaal heb gewonnen.

Ik heb letterlijk meer spieren en ik geniet ervan dat ik nu (terug) vanalles kan: met de kinderen op het klimrek of springkasteel, zelf zware dingen tillen, tot boven aan de lange trap geraken zonder buiten adem te zijn, leuke kleren aandoen.

Mukanga heeft zelf ook een aanstekelijke positieve houding. Als het nodig is, kan ik mijn verhaal even kwijt en steekt ze me, al sportend, een hart onder de riem waardoor ik met hernieuwde moed de rest van de dag weer tegemoet kan.

Ze past ook met gemak ons traject aan wanneer het een keertje fysiek of mentaal wat minder gaat. Beetje rugpijn? Andere oefening. Slecht humeur? Wat extra gewichten om me af te reageren, of net een rustigere workout om de kalmte terug te vinden.

EVA vertelt over VOEDINGSCOACHING

“Calorieën tellen is niets voor mij. Gewoon de grootte van je eigen hand gebruiken om porties af te wegen, is eenvoudig en intuïtiever. Ik heb dankzij de voedingscoaching ook meer inzicht in en aandacht voor de verschillende voedingsgroepen (eiwitten, koolhydraten, vetten en groenten) gekregen, wat je doet beseffen dat je ze alle vier – dus ook koolhydraten! – nodig hebt om in evenwicht te zijn.

In het begin is het wat zoeken en biedt je hand de houvast die je nodig hebt. Geleidelijk aan voel je steeds beter aan wat je lichaam die dag nodig heeft en begin je te spelen met de porties van de verschillende voedingsgroepen.

Ik voel me nu meer in evenwicht en probeer zo zuiver mogelijk te eten: suikers en bewaringsmiddelen achterwege laten door zelf gezonde alternatieven te maken, zoals bijvoorbeeld een eigen smoothie of spread voor op brood. Ik denk meer na over wat er op mijn bord ligt. Het is veel meer dan een dieet, het is een levensstijl die je meer evenwicht en veerkracht geeft. Ik ben met de voedingscoaching 5 kilo afgevallen, wat niet een doel op zich was, maar wel mooi is meegenomen ”

ELS vertelt over de BOOTCAMPS

Toen ze me een goed jaar geleden tipten over de SPRINGTIJ Bootcamps, zocht ik een vrijblijvende, maar toch regelmatige gelegenheid tot sporten in mijn buurt. Het liefst in gezelschap. Ik vond veel meer dan dat!

We trainen in openlucht bij het Galgenweel of de Schelde, dat vind ik zeker één van de grootste aantrekkingskrachten van het concept.

Je merkt meteen dat je in goede handen bent bij Mukanga, wiens vrolijk charisma ervoor zorgt dat je al gauw ontspant.

Afwisselende uitdagingen, een lach en babbel, perfect gewoon! Na een bootcamp hebben al mijn spieren een stevige beurt gekregen, hetgeen na een jaar een overduidelijk resultaat heeft: meer spieren, meer kracht, een betere conditie, meer energie!

SARA vertelt over de BOOTCAMPS

Ongeveer een jaar geleden zag ik tijdens mijn ochtend-run een groepje enthousiaste sporters aan het Galgenweel. De oefeningen zagen er veel interessanter uit dan mijn eenzame en saaie loopsessie. Na een paar weken “observatie” van op afstand, contacteerde ik Mukanga en met behoorlijk wat zenuwen begon ik aan de eerste sessie.

Die zenuwen bleken absoluut voor niets nodig. Mukanga stelt nieuwkomers telkens onmiddellijk gerust en biedt steeds verschillende opties voor elke oefening. Iedereen kan dus op eigen tempo zijn eigen grenzen verleggen, ook meer geoefende sporters vinden hun uitdaging. Ikzelf ben nooit heel sportief geweest, maar Mukanga weet me elke keer weer te motiveren en met de zachte hand duwt ze me in de goede richting.

Ondertussen ben ik verslaafd aan de bootcampsessies … ze vormen de ideale boost aan de start van het weekend of laten me toe om op het einde van een drukke dag even alle zorgen te vergeten. De prachtige locaties dragen ook zeker bij aan het geluksmomentje aan het einde van elke sessie, een high five erbij en trots zijn op jezelf! Ook het feit dat ik al wel wat kilo’s kwijt ben, maakte me uiteraard blij ;-).

KRISTOF vertelt over de BOOTCAMPS

Het was niet mijn bedoeling om er een nieuwe sport bij te nemen. Tenslotte ging ik elke week al duurlopen en bezocht ik met stip de fitness waar al de spiergroepen systematisch ‘bewerkt ‘ werden.

Door toevallig een bootcamp met Mukanga te volgen, merkte ik dat dit een hele andere manier van sporten is. Een combinatie van cardio en kracht die ik in mijn normaal sportritme niet had, de perfecte aanvulling voor mijn sportschema.

Zaterdagochtend is mijn ideale moment om in de buitenlucht, in een leuke groep en met een fantastische coach, een ‘Full body workout’ af te werken. Zo ben ik helemaal opgeladen om voldaan en vol positieve energie het weekend in te duiken.

ISABELLE vertelt over de BOOTCAMPS

Ik ben gestart met de bootcamps en personal training omdat mijn midlife crisis schreeuwde voor een betere conditie (lacht). Ik wou in vorm zijn om in april 2020 te gaan toerskiëen van Chamonix naar Zermatt, de fameuze Haute Route.

De aanpak van Mukanga ligt mij: streng met de glimlach. Trainen in groep is enorm motiverend. Hoewel het toerskiëen dit jaar niet doorgaat door de coronacrisis, voel ik mij terug in vorm!

Voor mij zijn de bootcamps zoals een trap opklimmen. Je merkt niet dat je vooruitgaat want het zijn kleine treden. En plotseling … sta je boven. 

%d bloggers liken dit: